MIN HONNING


Min honning kan købes hjemme ved mig i min lille vejbod ved vores hus.
 

Nedenstående honninger har jeg typisk året rundt:
.

FORÅRS-/SOMMERHONNING

Forårs/sommerhonning er den første honning bierne samler. Bierne samler nektar i mælkebøtter, pil, blomstrende frugttræer, hvidtjørn, markernes vilde flora og havernes mange forskellige blomster.

450 gram glas

35 kr/glas (3 glas for 100 kr.)

SENSOMMER HONNING

Sensommerhonningen er det sidste nektar bierne samler i sæsonen. En let kryderet honning.

450 gram glas

35 kr/glas (3 glas for 100 kr.)

Jeg sælger naturligvis min honning, såvidt bierne kan levere!
Så kik forbi, og få et dejligt glas lokalt-dansk honning med hjem.
Der er høflig selvbetjening ved det røde salgsstade ved vores hus i Videbæk.

'Frosting' i honning - hvorfor sker dette?

Hvorfor kommer denne 'frosting' på din honning?
Det skyldes af vandindholdet er lavet i honningen, og derved forlænges holdbarheden væsentlig. Honningens høje kvalitet er uændret med denne 'frosting'.
Frosting kan kun opstå i koldrørt honning, da enzymerne der starter 'frosting' forsvinder ifbm. opvarmningen(industrihonningerne er typisk opvarmede).

Se evt. mere om frosting længere nede på siden, i beskrivelsen 'En lille ekstra beskrivelse om 'Biavl & Honning'.

'Frosting' er et kvalitetstegn.

Passes bierne godt, så kommer der også honning på et tidspunkt!

Jeg laver forskellige varrianter af honning, alt efter hvor bierne står og hvilke trækkilder de har tilrådighed igennem sæsonen.

Smagen i mine honninger variere over sæsonen, men også fra år til år. Det er for, at biernes trækkilder er varierende og dermed bliver smagen, farve og konsistens også dejlig forskellig. Dvs. at to sommer-honninger, fra to forskellige sæsoner, har forskellig smag, farve og konsistens. Dette er et kvalitetsstempel for min biavl!

Alt min honning er koldrørt.
Det at en honning er koldrørt betyder, at honningen på ingen måde er blevet opvarmet i forarbejdningsprocessen. Det har den store fordel, honningens naturlige enzymer og aromaer bliver i honningen. 'Almindeligt' industri-honning bliver opvarmet for at få et mere ensartet produkt. Den koldrørt honning har derfor en mere fyldig og nuanceret smag. Det kan næsten sammenlignes med friske grøntsager og kogte grøntsager. Der er mere saft og kraft i smagen ved friske grøntsager, det samme gør sig gældende med koldrørt honning.

Honning består af druesukker (glucose) og frugtsukker (fructose). Honning indeholder 14-18% vand ud over de sukkerstoffer den består af. Indholdet af antioxidanter, enzymer, vitaminer og mineraler gør dog honning til et mere sundt produkt end rent sukker. På grund af det lave vandindhold og det koncentrerede sukkerindhold er honning langtidsholdbar

Alt mit blomsterhonning kommer fra egne bigårde, - så er jeg 100% sikker på at kvaliteten er i top!

Dansk honning er et 100% naturprodukt, og skal behandles og bevares sådan!

VELBEKOM!